Gaston Burssens
Alles is mogelijk in een gedicht. Verzamelde verzen 1914-1965
Gaston Burssens (1896-1965) is een van de eigenzinnigste dichters die het Nederlandse taalgebied ooit heeft gekend. Alhoewel hij zijn leven lang in de schaduw heeft gestaan van zijn boezemvriend Paul van Ostaijen, bezat zijn poëzie een geheel eigen toon. Burssens schreef met een grote ongedwongenheid en had een voorliefde voor woordspel. Ook het experiment lag hem na aan het hart. Burssens bleef dat experiment altijd trouw, aanvankelijk als revolutionair expressionist, in zijn latere jaren als dichter van zogenaamde experimentele belijdenislyriek.


Met Alles is mogelijk in een gedicht verschijnt voor het eerst een echt volledige uitgave van het werk van Burssens in een fraaie editie. Deze Verzamelde verzen 1914-1965 bevat niet alleen alle bundels, ook alle verspreid gepubliceerde, maar ongebundeld gebleven gedichten zijn opgenomen. Bovendien worden hier in primeur de ongepubliceerde gedichten uit Burssens' nalatenschap afgedrukt.


Matthijs de Ridder tekende voor deze editie. Hij schreef bovendien een uitgebreid en informatief nawoord, onder de titel 'Weg met Gaston Burssens! (gaston burssens is een potvis) Leve Gaston Burssens!', over Burssens' activistische poëtica. De dichter komt in dit nawoord naar voren als een Vlaamse literaire revolutionair en een onverbeterlijke nonconformist.


Titel: Alles is mogelijk in een gedicht
Subtitel: Verzamelde verzen 1914-1965
Auteur(s):
Gaston Burssens; Matthijs de Ridder (editie en nawoord)
Uitvoering: Gebonden, 1120 bladzijden
Bijzonderheden: nawoord; registers; leeslint
Reeks: Trust der Vaderlandsliefde 2
ISBN: 9085420091

Normale prijs: € 65
Uitgeverij: Meulenhoff/Manteau


Verkrijgbaar in de boekhandel
[terug]