- De samenwerkende universitaire stafafdelingen (Antwerpen en Gent) wezen geprezen voor deze gerestaureerde versies. Mijn kleine oorlog krijgt zijn historische zweepslag van een slotzin terug […] Zoals bekend: geen symfonisch werkje, maar een bij de oorlog gepaste jazzy evocatie die doet naduizelen. Lees ook het scenario!’ (Gazet van Antwerpen van 20/21 mei 2006)

- ‘Deze boekenreeks ziet er verrassend onverzameldwerkachtig uit: gewoon, teksten in stevige paperbacks, met wat uitleg bij. Maar verder geen leren banden, zelfs geen stofomslag, niks leeslint of goud op snee. De reeks wordt een sieraad voor de boekenkast door wat erin staat […]’ (Marc Reynebeau, De Standaard van 28 april 2006)

- ‘De hier behandelde uitgave, het als derde uitgebrachte deel in Boons stuk voor stuk verschijnende verzameld werk, is aan te raden.’ (www.8weekly.nl van 20 mei 2006)

- ‘Louis Paul Boon (1912-1979) is ongetwijfeld een van de grootste Nederlandstalige schrijvers […] Het is dan ook niks te vroeg dat Boon geëerd wordt met de uitgave van zijn verzameld werk. Onlangs verscheen Deel 4 met 'De atoombom en het mannentje met den bolhoed' uit 1946 en de bundel Mijn kleine oorlog uit 1947. […] Ook deze bundel is uitgegeven naar de nauwelijks vindbare eerste druk. […] Alleen al door de uitgebreide toelichtingen [is het Verzameld werk] een onontbeerlijke aanschaf voor Boon-liefhebbers.’ (Brabants Dagblad van 16 mei 2006)

- ‘Originele, ongekuiste versie van Louis Paul Boons Mijn kleine oorlog opgenomen in verzameld werk’ […] ‘Mijn kleine oorlog [is], tot in elk detail – bijna swingend geschreven, geslepen-naïef – al bijna zestig jaar een groot boek gebleven. […] ooit verwerpelijk onklassiek, thans schokkend modern-klassiek. Voor iedereen die er nog niet van wist.’ (De Volkskrant van 28 april 2006)

[terug]